Het vrouwenteam van Climax toonde zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd veerkracht en steeg in het landelijke klassement naar de 29e plaats. Daarmee werd een langer verblijf in de 2e divisie veilig gesteld. Mathias Meijer zorgde in Zwolle op de 5000m voor de enige Edese overwinning.

20190330 Climax trainingspakkenwedstrijd junsen1 220pxNa twee competitiewedstrijden stonden de vrouwen nog in de gevarenzone, maar op de laatste competitiedag werden voldoende punten verzameld om deelname aan de degradatiewedstrijd te ontlopen. Christel Heuseveldt (op archieffoto) continueerde haar goede prestaties van eerder dit seizoen. De Climax-atlete werd tweemaal derde en eenmaal vierde op resp. de 100, 400 en 200 meter. Cynthia Koning werd op de loodzware 3000m steeple met een tijd van 14:07:64 min. fraai vierde.

Voor de mannen was de wedstrijd minder spannend: het halen van de promotiewedstrijd was nagenoeg onmogelijk en degradatie eigenlijk uitgesloten. Desondanks presteerde het team redelijk goed. Mathias Meijer won met een tijd van 15:30:42 min. de 5000m. De Climax-atleet had ruim een minuut voorsprong op zijn naaste concurrent. Geoffrey van Dipten zorgde met een vierde en twee vijfde plaatsen op de 110mh, bij het kogelstoten en het polshoogspringen opnieuw voor veel punten. Joram van de Bospoort werd bij het hoogspringen met een hoogte van 1.85m eveneens vierde.