krachttraining MBrethouwer 220pxMet de juiste begeleiding en uitvoering van krachttraining is aangetoond dat het zowel sportprestaties als een gezonde levensstijl bevordert. Zo helpt krachttraining bij het verminderen van lichaamsvet, te hoge bloeddruk, rugpijn, osteoporose, sarcopenie (afname van spiermassa en spierfunctie) en slecht cholesterol.

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar mijn punt is vast duidelijk. Daarnaast zijn er nog 3 belangrijke redenen waarom krachttraining goed is voor hardlopers: 

1. Snelheid. Het maakt niet uit of je een sprinter bent of een marathonloper. Het zorgt voor een grotere paslengte en efficiƫnter gebruik van energie en zuurstof door je lichaam.
2. Voorkomt blessures. Dit door het krachtsverschil tussen ledematen te verkleinen en je bewegingspatroon te verbeteren.
3. Verbetert lichaamssamenstelling. Door krachttraining verhoogt je metabolisme, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je vetmassa afneemt.

20190516 Maurits Brethouwer personaltrainer 220pxMag ik me even voorstellen
De meeste mensen op de baan kennen me al, maar voor de runners stel ik me graag even kort voor. Ik ben Maurits Brethouwer, trainer en coƶrdinator van de C/D atleten en zelf sportverslaafd. Na het behalen van mijn studie Sport- en bewegingseducatie en na het afronden van diverse sportcursussen, ben ik voor mezelf begonnen als personal trainer bij Climax.

Mijn benadering is tweedelig. Ten eerste wil ik jou helpen de gezondste en sterkste versie van jezelf te worden, ongeacht gewicht, leeftijd of kledingmaat. Ten tweede wil ik je leren om van het proces te genieten. Wanneer het pad naar gezondheid en fitheid leuk wordt, verandert het in een levensstijl en een gezonde levensstijl verandert alles.

Heb je een extra zetje nodig of wil je graag onder goede begeleiding sporten? Spreek me aan op de baan of kijk op www.fit-perform.nl voor meer informatie. Proeftrainingen zijn altijd vrijblijvend voor Climax-leden.

Maurits Brethouwer

(red.: Klik hier voor een overzicht van de overige personal trainers die bij Climax actief zijn.)