20190316 ingebruikname watertappuntBij de ingang van ons clubgebouw is onlangs een watertappunt neergezet en aangesloten. Dit watertappunt hebben we te danken aan de fantastische spaaractie die we met zijn allen geïnitieerd hebben en met behulp van de Ede doet cheques een aanzienlijk bedrag bij elkaar gespaard. Ook de ING heeft een deel van de bijdrage voor haar rekening genomen. Het laatste stukje is door de vereniging zelf gefinancierd.

Nog even ter herinnering: we hebben een watertappunt neergezet van de organisatie Join the pipe. Deze organisatie verkoopt dit soort tappunten door het hele land en met de opbrengst zorgen zij er ook voor dat er een bijdrage wordt geleverd aan watertappunten in ontwikkelingslanden. Een fantastische ontwikkeling. Als vereniging gebruiken we per jaar, zo'n 30.000 plastic bekertjes. Daar gaan we ook mee stoppen, zodat wij, door onze eigen bidons en/of drinkflessen mee te nemen, hiermee ook een bijdrage leveren aan ons milieu. De watertap die in de kantine staan zal volgende week zaterdag, 24 maart, worden weggehaald, evenals de voorziening met plastic bekertjes.

Onze nieuwe watertap is aangesloten op de waterleiding en kan 365 dagen per jaar gebruikt worden. Dat garandeert ons dagelijks schoon drinkwater, waar verder niets aan toegevoegd hoeft te worden.

A.s. zaterdag, tijdens NL doet, zal de watertap officieel in gebruik worden genomen. Onder luid gejuich van de vele vrijwilligers die dan aanwezig zijn en helpen om onze atletiekbaan en clubgebouw weer klaar te maken voor het voorjaar.