20190611 werkbezoek BW bij Climax 02 350pxRené Verhulst, burgemeester van Ede, was op dinsdagmiddag 11 juni samen met een aantal wethouders op uitnodiging van het bestuur te gast bij Climax. Tijdens het werkbezoek kreeg het college o.a. een demo van hoog- en verspringen.

Vorig jaar ontmoette Climax-bestuursleden Evert Schipper en Ferry van Dipten de wethouder van o.a. sport Peter de Pater bij de opening van de v.d. Knaaphal. Ze nodigden hem uit om eens te komen kijken op het complex van Climax dat mede door de gemeente Ede mogelijk is gemaakt. Daar werd op dinsdagmiddag 11 juni invulling aan gegeven. De burgemeester en vijf wethouders kwamen eens kijken!

Climax is de eerste sportvereniging waar het college van B&W op werkbezoek kwam. De middag begon met een korte presentatie over Climax. Het bestuur heeft verteld over onze vereniging en het beleid. Daarna is er gesproken over wat Climax en de gemeente zoal voor elkaar kunnen betekenen. Het was een leuk gesprek waarbij het fijn was om te merken dat de gemeente oog heeft groen, gezond en duurzaam. Iets wat mooi in het straatje van Climax past!

Maar een bezoek aan een sportvereniging bestaat natuurlijk niet alleen maar uit zitten. Na het gesprek heeft een aantal atleten een demonstratie gegeven. Een aantal dappere wethouders waagden zich nog even aan het werpen van een speer, het stoten van een kogel en het plaatsnemen in de startblokken.

Al met al was het een geslaagde middag en hoorden we zelfs dat dit het leukste werkbezoek sinds tijden was!