De Stedenwedstrijd voor de CD-junioren en VB-atleten op zaterdag 18 mei bij ARGO in Doetinchem is voor Climax weer erg goed verlopen. Op de meerkamp wisten zelfs vijf van de 25 Climax atleten op de eerste plaats te eindigen. Ruben Schussler won bij de jongens D2. Eline Gerritsen, Jisze Diemer en Dorine van Leeuwen bij de meisjes D1, C1 en C2 en Eldriana bij de meisjes VB atleten.
Het was een warme, bijna zomerse, dag in Doetinchem. De lange afstanden waren hierdoor extra zwaar. Het was zichtbaar dat er de afgelopen weken veel op de horden was getraind: er is daar veel vooruitgang geboekt.
Bij de jongens wist Ruben Schussler de meerkamp te winnen. Hij won geen enkel onderdeel, maar scoorde goed op alle onderdelen. Bovendien had hij geluk met een coulante organisatie die het hem toestond om de 80 meter horden over te mogen lopen. Ian Pennock werd derde bij de jongens C1, waarbij hij de 100 meter horden op zijn naam zette.
Bij de meiden was de overmacht van de winnaars groot. Jisze Diemer won de 80 meter horden en het hoogspringen met zo’n groot verschil dat ze meer dan 200 punten voorsprong op nummer twee had. Ook Dorine van Leeuwen won met meer dan 200 punten voor op nummer twee; bij haar was vooral het hoogspringen weer goed voor een ruime eerste klassering. Eline Gerritsen won met overmacht haar meerkamp door het hoogspringen en de 60 meter horden met ruime voorsprong te winnen. Met eenzelfde overmacht wist Eldriana bij de VB atleten de winst naar zich toe te halen door zelfs drie van de vier onderdelen te winnen.


De uitslagen staan hier.
En de foto’s staan hier. Heb je nog geen toegang? Lees dan dit.

20190518 Eline 60mH