Het was koud in Winterswijk, maar wat hebben de Climax CD junioren geweldige prestaties neergezet bij de kleine finale van de Stedenwedstrijd! Climax was niet in elke categorie vertegenwoordigd, maar wist in maar liefst drie categorieën te winnen, in één categorie met het zilver er vandoor te gaan en twee keer op de derde plaats te eindigen.

Winst was er voor de meisjes C1, meisjes D2 en jongens D1. De zilveren plaats werd veroverd door de jongens C2. De jongens D2 en de meisjes C2 namen de bronzen beker mee naar huis. Wat een goede prestaties!

MC1 – goud
De vier atleten van de meisjes eerstejaars C junioren eindigen op een ruime eerste plaats door als team zeer goed te scoren. Céline van Heerikhuize won zowel de 80 meter sprint in 11,03 sec als de 600 meter in 1.44,97 minuut. Dorine van Leeuwen zette op beide afstanden een mooie tweede tijd neer door haar PR’s sterk te verbeteren. Anouk van Starrenburg won speerwerpen (500 gram) door haar speer naar een afstand van 25,12 meter te werpen, wat haar ook een mooi nieuw PR geeft. Dorine van Leeuwen wist het hoogspringen te winnen met 1,50 meter, waar Maureen van Veldhuisen een knappe tweede hoogte neerzette met 1,45 meter: een verbetering van haar PR met 10 cm. De meisjes Junioren C1 schreven alle onderdelen op hun naam en wonnen de stedenwedstrijd met overmacht.

MD2 – goud
Evelyn Navarro en Jisze Diemer hebben met twee atleten het meisjes junioren D2 veld ook ver achter zich gelaten. Met maar twee atleten in het team hebben ze alle onderdelen op hun naam gezet, waarbij Jisze en Evelyn een gedeelde eerste plaats bereikten op het hoogspringen met 1,35 meter. Evelyn won de 60 meter sprint in 8,88 seconden, met Jisze op een tweede plaats met 9,01 seconden. Evelyn won het speerwerpen (400 gram) met overmacht door naar 27,18 meter te werpen. Jisze won de 600 meter met ruime voorsprong in een tijd van 1.49,80 minuut.

JD1 – goud
Met vijf atleten was Climax vertegenwoordigd bij de jongens eerstejaars D junioren. Ook zij eindigden aan het einde van de dag op het hoogste schavot. De verschillen tussen de teams waren hier minder groot. Mark van Voorst won het kogelstoten (3 kg) met zijn afstand van 6,82 meter. Niels van Rheenen won het verspringen door naar 4,16 meter te springen. Door bij de andere onderdelen altijd in de top tien te eindigen, wisten Mark en Niels samen met Ruben Schussler, Quirijn Jager en Wim van As met het goud terug naar Ede af te reizen.

JC2 – zilver
Met drie jongens was Climax vertegenwoordigd bij de tweedejaars C junioren. Martijn de Jong liet een hele mooie wedstrijd zien met vele PR’s. Hij wist het discuswerpen te winnen door naar een afstand van maar liefst 31,71 meter te werpen. Daarnaast eindigde hij als tweede bij het kogelstoten (4 kg) met een afstand van 9,41 meter. Roan van Asselt werd derde bij het discuswerpen met 25,27 meter, bij het kogelstoten (4 kg) met 9,33 meter en bij het verspringen met 4,45 meter. Samen met Bram Joosten behaalden de jongens een zeer verdiende tweede plaats.

MC2 – brons
Met drie atleten bij de meisjes tweedejaars C junioren is een derde plaats ook supermooi te noemen. Iris Koevoets liep een sterke 600 meter van 1.59,10 minuut en wist daarmee alle concurrentie voor te blijven. Samen met Else Janssen en Isa Wijdenes eindigden de drie C 2e jaar junioren op een derde plaats in het eindklassement door op alle onderdelen bij de beste 10 atleten te zitten met tenminste twee van de drie atleten.

JD2 - brons
De jongens tweedejaars D junioren waren slechts met twee atleten vertegenwoordigd. Toch wisten zij met een derde prijs de dag te eindigen. Jesse Haak rende naar een tweede tijd op de 600 meter met 1.53,77 minuut. Met 4,15 meter werd Ian Pennock derde bij het verspringen. Ook zij wisten de overige onderdelen prima af te sluiten, waardoor de bronzen beker een verdiende prijs is.

MD1
Ook bij de meisjes eerstejaars D junioren was Climax vertegenwoordigd met twee atleten. Ondanks dat er geen beker mee naar Ede is genomen, hebben de meisjes toch hele mooie prestaties neergezet. Nienke de Jong en Arine Voskamp wisten allebei weer een paar mooie PR’s neer te zetten.

De uitslagen staan hier

Foto's volgen later.

20180922 JD1 start

20180922 MJCD groep