Over Climax

Over climaxDe atletiekvereniging Climax is in 1960 opgericht en is aangesloten bij de Atletiekunie.

De vereniging

Climax is een vitale en bruisende vereniging en biedt ruimte aan de beoefening van atletieksport in de ruimste zin van het woord. Binnen de vereniging is er derhalve plaats voor zowel de meer wedstrijdgerichte als de recreatieve sporter. Bijna iedere dag trainen baan- en wegatleten op en rond onze fraai gelegen atletiekbaan aan de Sportparkweg in Ede (tegenover kasteel Hoekelum). In totaal telt de vereniging ruim 800 leden.

Climax leden

De insteek van de leden van Climax is erg divers. Leden die op hoog niveau deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland; bijvoorbeeld aan baan-, cross- en wegwedstrijden, aan Gelders/Overijsselse en Nederlandse kampioenschappen of aan indoorwedstrijden in Nederland, Duitsland en België tot atleten die deelnemen aan de wereld kampioenschappen. Naast competitie vormen fitheid en sociale binding belangrijke motieven om lid te zijn van Climax. 

Wedstrijden

Jaarlijks organiseert Climax meerdere baanwedstrijden, de Heiderun, de Horaloop en in samenwerking met andere verenigingen uit de regio de Bos en Vallei Crossen (BVC). Ter afsluiting van het baanseizoen organiseert Climax de clubkampioenschap voor haar eigen leden. Zie hier een impressie van de clubkampioenschappen.

Zonnepanelen

Voor onze eigen elektriciteitsvoorziening heeft AV Climax zo'n 56 zonnepanelen op het dak van het clubgebouw liggen. Die zijn in 2016 geïnstalleerd. U kunt hier zien hoeveel energie die opleveren.

Watertappunt

Door het installeren van het watertappunt buiten bij ons clubgebouw, is het watertapje binnen afgesloten. Daar werden zo'n 30.000 plastic bekertjes per jaar gebruikt. Atleten brengen nu hun eigen drinkfles mee, die ze buiten kunnen vullen. Tevens werd met de installatie van het watertappunt een donatie gedaan voor een goed doel, waarmee in ontwikkelingslanden ook watertappunten kunnen worden geïnstalleerd.

Frituurvet inzameling

inzamelen frituurvet 220pxGebruikt frituurvet en bakolie kunt u inleveren bij Climax voor recycling. Frituurvet en bakolie worden verzameld om een tweede leven te krijgen als biobrandstof. Het gebruik van biobrandstof is goed voor het milieu. 

Lees meer