Over vrijwilligerswerk

vrijwilligers01

Atletiek vereniging Climax wordt draaiende gehouden door vrijwilligers.

Binnen de vereniging wordt veel werk verzet om de sportieve prestaties, maar ook de sfeer te verhogen. Denk aan het organiseren van baan- en wegwedstrijden, het onderhouden van clubgebouw, baan en materiaal, het beheren van de bar en de kantine, het (be)zoeken van sponsors, het beheren van de website, evenementen door de Activiteitencommissie, enz., enz.

Voor sommige evenementen zijn er zo'n 80 vrijwilligers nodig. Bij ieder evenement zijn er taken die een hele dag moeten worden uitgevoerd, maar ook taken voor één of twee uurtjes. Taken op de baan of langs het parcours van een wedstrijd.

Van ieder lid en ouders van jeugdleden wordt verwacht dat hij/zij zich als vrijwilliger opgeeft.

Climax heeft ruim 800 leden, genoeg leden om het werk te verdelen en de taken van vrijwilligers te verlichten. Het uitgangspunt is dat het werk door de inzet van veel vrijwilligers zoveel mogelijk wordt verdeeld. Daardoor creëren we een prima 'teamgeest' en werken we samen aan een gezonde vereniging.
Uiteindelijk hebben we toch een gezamenlijk doel: door samenwerking en betrokkenheid plezier hebben in sport, voor jezelf of voor je kind(eren)!