Na 2015 zijn er geen Climax Games meer georganiseerd.

 

Climax Games 2015

Op zaterdag 27 juni staan de derde Climax Games op het programma. Een baanwedstrijd waarbij de beste Climax-atleten zich met de (sub)top van Nederland zullen meten op onze vernieuwde baan. De Edese atletiekvereniging wil met de Climax Games een attractieve wedstrijd voor deelnemers en publiek aan de wedstrijdkalender toevoegen door o.a. het publiek nadrukkelijker bij de wedstrijd te betrekken. Uniek is dat bij de loopnummers de atleten aan beide zijden van de baan door publiek zullen worden aangemoedigd. Bovendien zullen de Climax Games dit jaar worden gecombineerd met het 55-jarig bestaan van de atletiekvereniging en de feestelijke opening van de gloednieuwe atletiekbaan.

De Climax Games is een voortzetting van de Invitatiewedstrijd, die de Edese atletiekvereniging Climax ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan in 2010 organiseerde en waarbij nationale (sub)toppers en Edese atleten voor spannende wedstrijden zorgden en bij technische en loopnummers meerdere baanrecords werden verbeterd. In 2013 was de tweede editie.

Individuele aandacht voor de atleet, sfeer en het betrekken van het publiek staan centraal bij deze wedstrijd. De toeschouwers aan weerszijden dicht op de baan en de speaker zal het publiek aan de hand nemen om de techniek van het onderdeel inzichtelijk te maken en de titanenstrijd te verslaan. 

Op het programma staat speerwerpen (M/V), hoogspringen (M), verspringen (M/V), de 100 en 200 meter sprint combinatie (M/V), 1500 meter (M), en de 110 meter horden (M/V). Bij het verspringen zal er een combiklassement opgemaakt worden. 

De wedstrijden beginnen om 13:30 uur en de toegang is gratis.

Voor Atleten

Voor de Climax Games willen we graag een mooie selectie van de Nederlandse (sub)top aan de start hebben. Denk je hiertoe te behoren schrijf je dan in. Omdat we maar een beperkt aantal startplekken hebben, zal er op basis van de beste prestaties worden gekeken, wie we vervolgens uitnodigen. Er zijn geldprijzen te verdienen (1ste plaats - €50, 2de plaats - €25, 3de plaats - €10). Deelname en het pizza festijn na afloop zijn voor atleten gratis.

Nieuws

Inschrijven verse Pizza festijn

Heb je zin om na de wedstrijd mee te doen met het verse pizza festijn in plaats van onze traditionele barbecue, geef je dan hier op. Kosten bedragen € 5 p.p excl. drinken. Graag gepast betalen. Mensen die zich via het inschrijfformulier van de wedstrijd hebben/zijn opgegeven, hoeven zich hier niet opnieuw op te geven! Inschrijving sluit op donderdag 25 juni om 23:00 uur

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan